ОБСЄ повідомляє, що важка зброя все ще залишається на передовій

Читать на русском
Речник СММ ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків заявив, що важка зброя все ще залишається на лінії розмежування.

Речник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків заявив, що важка зброя все ще залишається на лінії розмежування.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Спостерігачі продовжують відвідувати місця зберігання важкого озброєння з обох боків від лінії розмежування. Рівень дотримання домовленостей лишається низьким. Зброя не перебуває у тих місцях, де вона має бути», – заявив речник.

За його словами, з 4 жовтня обидві стороні почали відведення танків та важкої зброї, але після відвідання місць зберігання важкої зброї ЗСУ, а також так званої «ДНР», спостерігачі помітили, що вона не на своєму місці.

Поки Україна відводить озброєння, бойовики це роблять лише на словах – спікер АПУкраїнська сторона почала відведення озброєнь калібром менше 100 мм, у той час, як відповідні кроки представників бойовиків на Донбасі поки документально не зафіксовані.

«Наприклад, 5 і 8 жовтня поблизу контрольованого Україною Новотошківського спостерігачі бачили одну керовану установку з керованими протитанковими ракетами, а на території так званої «ДНР» 9 і 10 жовтня безпілотник нашої місії зафільмував 7 танків та іншу військову техніку на території Комсомольського, а також 23 танки поблизу Сонцевого», – стверджує Боцюрків.

Крім того, речник СММ ОБСЄ повідомив, що більшість вибухів у зоні АТО пов'язані з навчаннями та розмінуванням. Також, за словами Боцюрківа, спостерігачі за минулий тиждень зафіксували 6 випадків вогню на Луганщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: