Вілкул виграв другий тур виборів у Кривому Розі

Читать на русском
Криворізька міська виборча комісія встановила результати виборів: з перевагою у 752 голоси переможцем другого туру оголошено Юрія Вілкула.

Криворізька міська виборча комісія встановила результати виборів: з перевагою у 752 голоси переможцем другого туру оголошено чинного мера Юрія Вілкула.

Про це повідомили члени міської виборчої комісії, передає «Слово і Діло» з посиланням на міський сайт 0564.

За Юрія Вілкула проголосували 89 209 виборців, Юрію Мілобогу віддали свої голоси 88 457 осіб.

Результати голосування, що дають перевагу Юрію Вілкулу, затвердили 12 членів комісії. Водночас 6 членів комісії проголосували проти затвердження результатів виборів, оскільки вважають можливою їх фальсифікацію.

Зокрема, увагу спостерігачів привернула різниця між тим, як голосували в Інгулецькому районі міста і тим, як голосували в інших районах Кривого Рогу.

Юрій Мілобог представив у міськвиборчком скарги, розгляд яких міська комісія призначила на 17 листопада.

Другий тур: результати виборів у містах Центральної та Східної УкраїниУ неділю, 15 листопада, в Україні пройшов другий тур виборів мерів низки міст Центральної та Східної України і вже є остаточні результати з деяких міст.

Водночас на своїй сторінці в Facebook Семен Семенченко написав, що партія «Об'єднання «Самопоміч» не визнає результатів підрахунку голосів.   Для захисту результатів голосування та протидії фальсифікаціям створено оперативний штаб, до якого увійшли представники політичних партій і громадські активісти, які підтримали Юрія Мілобога на виборах міського голови.

«Враховуючи рівень корупції та контролю «регіоналів» за місцевими судами, органами влади та виборчкомом, жителям Кривого Рогу потрібно бути готовими захистити результати свого волевиявлення», – написав Семенченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: