Топ-10 найбільш безвідповідальних депутатів Верховної Ради

Читать на русском
«Слово і Діло» вирішило скласти рейтинг найбільш безвідповідальних депутатів і показати, як вони дотримують свого слова перед виборцями.

Сьогодні багато говорять про неефективність Верховної Ради нинішнього скликання, а в інформаційному полі все частіше звучать думки про необхідність проведення дострокових парламентських виборів. «Слово і Діло» вирішило скласти рейтинг найбільш безвідповідальних депутатів і показати, як вони дотримують свого слова перед виборцями.

На дев’ятому рядку нашого антирейтингу – позафракційний депутат, член комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Олег Осуховський. На даний момент у нього 16 невиконаних обіцянок. Відзначимо, що з 25 заяв лише 3 мають статус «виконано», а ще 6 перебувають у процесі виконання.

Найбільша кількість обіцянок Олега Осуховського пов'язана із захистом української мови. Так, народний депутат хотів зобов'язати всіх держслужбовців вживати українську мову на роботі та під час публічних виступів, але жодного подібного законопроекту так і не було зареєстровано.

Восьме місце у Артема Ільюка, члена депутатської групи «Відродження». Ільюк провалив 64% своїх обіцянок. У процесі виконання перебувають 10 його заяв із 33-х, а статус «виконано» мають лише 2 його обіцянки.

Найбільше обіцянок у Артема Ільюка пов'язано з благоустроєм Миколаєва. Нардеп кілька разів обіцяв зробити якісні дороги й тротуари, а також відремонтувати дахи житлових будинків у різних районах міста. На жоден із запитів для доступу до публічної інформації народний депутат України Артем Ільюк не надав відповіді.

Сьому сходинку посів член пропрезидентської фракції «Блоку Петра Порошенка», заступник голови комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Григорій Заболотний, який не виконав жодної своєї обіцянки з 17.

Його обіцянки пов'язані з переобладнанням та ремонтом комунальних підприємств, а також підвищенням рівня життя у Вінницькій області. Жодне з них Григорій Заболотний виконати не зміг.

Сергій ТарутаНародний депутат України

На шостому місці – екс-глава Донецької області, народний депутат Сергій Тарута. На його рахунку 17 невиконаних обіцянок із 25. Одна його заява перебуває в процесі реалізації, а ще одна отримала статус виконаної.

Майже всі його обіцянки пов'язані з подіями в Донецькій і Луганській областях. Сергій Тарута кілька разів обіцяв стабілізувати ситуацію на Донбасі, а також допомогти місцевим жителям із ремонтом будинків та з роботою. 10 жовтня 2014 року Президент звільнив Сергія Таруту з посади й призначив нового губернатора Донецької області.

П’яте місце зайняв народний депутат від партії «Відродження» Валентин Ничипоренко. На даний момент у нього 9 невиконаних обіцянок із 13. Жодної своєї обіцянки народний депутат не виконав.

Більшість обіцянок політика пов'язані зі збереженням великих підприємств у Черкаській області та створенням нових робочих місць. Наша редакція неодноразово направляла запит для доступу до публічної інформації, але на жоден з них він не надав відповіді.

Четверту сходинку антирейтингу посів ще один народний депутат від партії «Відродження», член комітету Верховної Ради України з питань Бюджету Олександр Пресман, який не виконав жодної з 32 своїх обіцянок.

Нардеп у більшості випадків обіцяв відремонтувати комунальні підприємства в Одеській області, а також зайнятися благоустроєм пляжних і паркових зон. На жоден із наших запитів про виконані роботи Олександр Пресман не відповів.

Михайло ГоловкоГолова Тернопільської обласної ради

«Бронзу» в рейтингу безвідповідальних депутатів отримав позафракційний народний депутат і представник ВО «Свобода», член комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Михайло Головко. На сьогодні він має лише 4 виконаних обіцянки з 26.

Одним із завдань парламентської діяльності цього народного депутата було ухвалення закону про імпічмент Президента України, але всі законопроекти, що він вносив, були зняті з розгляду Верховною Радою.

Віктор БондарНародний депутат України

Друге місце посів народний депутата України від партії «Відродження», члена комітету Верховної Ради України з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України Віктор Бондарь, який виконав всього дві обіцянки з 18.

Народний депутат обіцяв забезпечити вчителів заробітною платою на рівні вимог Євросоюзу, але заходи щодо вирішення цього питання так і не були прийняті. Також Віктор Бондар планував скоротити чисельність депутатів Верховної Ради до 100 осіб.

Ігор МолотокНародний депутат України

Абсолютним рекордсменом за кількістю провалених обіцянок став колишній «регіонал», депутат від групи «Воля народу», член комітету Верховної Ради України з питань Бюджету Ігор Молоток, який не виконав жодної обіцянки з 15.

Народний депутат обіцяв підвищити зарплату медикам, збільшити фінансування медичних установ та запровадити систему державного медичного страхування. Але жоден із законопроектів не був зареєстрований у Верховній Раді.

Рейтинг складений згідно відсотка виконання даних обіцянок (співвідношенню виконаного до загальної кількості обіцяного). Показники не є остаточними і оновлюються щодня.

Подивитися всі обіцянки народних депутатів можна тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: