Чи змінилася тактика Кремля після розмови Обами та Путіна? Експерт

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Всі поступки Путіна зараз розраховані на те, щоб показати Заходу, що його політика може бути гнучкою.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Фесенко, аналізуючи події, які відбуваються після саміту G20.

«Малоймовірно, що між Обамою та Путіним були якісь домовленості на саміті G20. Більше того, російська сторона після зустрічі Обами з Путіним заявила, що перелому у відносинах держав не відбулося, тому говорити про якісь домовленості немає підстав. Крім того, на таких коротких зустрічах, як правило, домовленості не відбуваються. Вони могли щось обговорити, але не домовитися», – розповідає політолог.

Відомо, що вібулися консультації щодо проблеми зовнішнього боргу, але про це йшлося і в Нью-Йорку, коли Обама також зустрічався з Путіним.

Обама хоче завершити свою каденцію без прямої конфронтації з Кремлем – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо заяви Андрія Парубія про те, що США після виборів нового президента можуть надати Україні зброю.

«Причина в тому, що РФ зараз запропонувала певні умови, пішла на поступки не лише через зустріч з Обамою, але й через жорстку позицію України. По-друге, розуміння того, що ми також будемо принциповими й не платитимемо, тому Путін суто прагматично вирішив: краще отримати по мільярду на рік, аніж не отримати взагалі нічого. По-третє, звісно, Америка також у цьому допомогла, але це не виключно заслуга США», – пояснює Фесенко.

Крім того, слід розуміти, що Путін зараз зацікавлений у зближенні із Заходом, тому йому потрібно показати, що він готовий бути гнучким.

Щодо США, то жодної позиції вони не змінювали, переконаний політолог.

«Зміна відбулася в позиції РФ. Росія нібито припинила бомбардувати сирійську опозицію, але сконцентрувала бойові дії на «Ісламській державі». Це зміна тактики самої Росії й США це просто визнали», – резюмував Володимир Фесенко.

Як відомо, вчора РФ запропонувала Україні свої умови реструктуризації боргу в $3млрд, згідно яких виплати мають здійснюватися протягом трьох років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: