Саакашвілі про вибори в Одесі: Труханов міг чесно перемогти, однак не захотів

Читать на русском
Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі вважає, що Геннадій Труханов міг би стати мером Одеси чесним шляхом – перемігши у другому турі виборів, але вирішив гарантувати собі результат шляхом фальсифікацій.
Фото: «День»

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі вважає, що Геннадій Труханов міг би стати мером Одеси чесним шляхом – перемігши у другому турі виборів, але вирішив гарантувати собі результат шляхом фальсифікацій.

Про це він губернатор Одещини розповів в інтерв'ю телеканалу «112», передає «Слово і Діло».

«У нас, в Одесі, ці 5% домалювали на виборах чисто за технологією Ківалова. Труханов міг і чесно перемогти в другому турі, і я б йому потиснув руку й привітав. Але не могли вони не вкрасти!» – прокоментував Саакашвілі ситуацію з підрахунком голосів у місті.

Політик зазначив, що кандидат від «БПП», котрого він і сам підтримував – Олександр Боровик – усього за місяць виборчої кампанії отримав дуже хорошу підтримку – 32%. При цьому Саакашвілі констатує, що багато шанованих одеситів на етапі підготовки до виборів просто не захотіли кидати виклик «місцевій мафії».

Суд відхилив всі п'ять позовів Саші БоровикаОдеський окружний адміністративний суд закінчив розгляд позову кандидата в мери Одеси Саші Боровика до Одеської міської територіальної виборчої комісії.

«Є дуже багато хороших одеситів. Я пропонував кільком людям (взяти участь у виборах – Ред.) – вони не погодилися. Там ніхто не хотів цій мафії кидати виклик. Не Труханов там головний. Там є такий Олександр Ангерт, головний мафіозі 90-х років... Тому насмілився лише Боровик. Він виявився ненормальним, він плювати хотів, хто такий Ангерт на прізвисько Ангел. Тільки в Одесі можуть демони називатися ангелами», – розповів Саакашвілі.

Що ж стосується Труханова, губернатор каже, що буде з ним співпрацювати заради продовження ініційованих у місті програм. «Я думаю, що ми будемо дотримуватися закону й будемо робити все, що можливо, щоб всі наші програми, які є, продовжилися», – зазначив він.

Нагадаємо, раніше губернатор Одеської області розкритикував прем'єр-міністра країни Арсенія Яценюка за те, що той відмовився брати участь у виборах. На думку Саакашвілі, політик, який «боїться дізнатися свій рейтинг», не має мандата на проведення реформ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: