Юна начальниця Одеської митниці: чи виправдає себе експеримент Саакашвілі? Експерт

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Марушевська має бажання й певні перші кроки, але у неї все ще немає системного підходу до реформування митниці.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Центру політичних студій та аналітики, співзасновник громадського руху «ЧЕСНО» Віктор Таран, аналізуючи призначення Юлії Марушевської керівником Одеської митниці та її спроби реформувати митницю.

«Якщо говорити про Одесу, то з одного боку, почали робитися правильні кроки – почалося певне спрощення, але з іншого боку, ми маємо розуміти, що поки що не бачимо системного підходу до реформування митниці, хоча це не лише проблема Марушевської. Наразі просто є бачення того, що Саакашвілі й Марушевська намагаються щось зробити в Одесі», – розповідає експерт.

Проте, за його словами, якщо не будуть внесені конституційні зміни, якщо не будуть внесені зміни щодо роботи митниці, щодо зловживань, щодо контрабанди, то нічого не вийде.

«Для того, щоб можна було дати оцінки роботі, потрібно, щоб пройшло хоча б декілька місяців її роботи, подивитися, хто буде в її команді, наскільки збільшилися надходження до Держбюджету, спростилося оформлення товарів, і тоді можна бути вважати, що експеримент вийшов вдалим. Поки що є лише перші кроки», – вважає Таран.

Щоб зрозуміти, наскільки прозорим є це призначення, варто проаналізувати, хто є її заступниками, чи змінила вона стару команду, зазначив експерт.

«Якщо стара команда залишилась, тоді вона буде, як один із відомих персонажів, завданням якого було просто все підписувати», – резюмував Віктор Таран.

Зазначимо, що раніше голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі] пообіцяв {embe.

Нагадаємо, 16 жовтня Президент України Петро Порошенко призначив заступника губернатора Одеської області Юлію Марушевську керівником Одеської митниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: