Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Саакашвілі пообіцяв боротися з корупцією на митниці в Одеській області

30 травня 2015 року голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі пообіцяв боротися з корупцією на митниці в Одеській області. (відео 2:42-3:02)
Виконано
Сказано 30 травня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=j-cmC2R5v8w
  • http://forbes.ua/ua/news/1399021-saakashvili-obicyae-za-100-dniv-perekriti-kontrabandu-na-mitnici?utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=saakashvili-obicyae-za-100-dniv-perekriti-kontrabandu-na-mitnici
  • http://glavcom.ua/articles/34718.html
  • http://www.slovoidilo.ua/2016/03/01/novyna/ekonomika/saakashvili-rozpoviv-pro-uspixy-reformuvannya-odeskoyi-mytnyczi
  • https://www.youtube.com/watch?v=6DfyHC159UY
  • http://24tv.ua/v_odesi_zatrimala_dvoh_chinovnikivhabarnikiv_n725260
  • http://www.pravda.com.ua/news/2016/11/7/7126009/
  • http://7kanal.com.ua/2016/11/mihail-saakashvili-provel-vstrechu-otchet-pered-obshhestvennostyu-video/

Результат

26 липня 2015 року голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі заявив, що вже розроблений план за допомогою якого упродовж 100 днів майже повністю можна буде перекрити контрабанду в Одеській області. Для цього будуть створюватись зони митного оформлення в Одеському та Іллічівському портах, буде прибрано звідти усі суміжні служби, крім митників і прикордонників.

1 березня 2016 року Міхеіл Саакашвілі повідомив, що за перші два місяці цьогоріч Одеська митниця перевиконала план на 183 млн гривень, 92 млн гривень з них будуть направлені на реконструкцію дороги Одеса-Рені. Він зазначив, що зі зміною керівництва на Одеській митниці перестали брати хабарі й звідти пішли 60% тих, хто працював "по-чорному", тому надходження до Бюджету значно збільшилися.

12 травня 2016 року заступник голови Одеської ОДА Юлія Марушевська розповіла про деталі боротьби з корупцією на Одеській митниці (відео).

12 вересня 2016 року в Одесі затримали на хабарі керівника одного з управлінь Державної фіскальної служби Одещини. Представник фіскальної служби вимагав гроші з підприємця за позитивні висновки податкових перевірок.

7 листопада 2016 року Міхеїл Саакашвілі заявив, що йде у відставку з посади голови ОДА. За його словами, всі очікували, що на початку року ремонт у митному центрі закінчиться. Але гроші вкрали. Ще на початку року президент обіцяв, що підтримає цей проект. Але він і пальцем не ворухнув, щоб цей проект був запущений.

9 листопада 2016 року Міхеіл Саакашвілі провів зустріч-звіт перед громадськістю. Серед позитивних прикладів своїх реформ, він також назвав призначення нових людей на посади відомств, де завжди процвітала корупція: був призначений перший начальник УВС Лорткіпанідзе та керівництво Одеської митниці - Марушевскька і Кривоніс, які вживали заходи у боротьбі з корупцією.

Оскільки Міхеіл Саакашвілі, за період перебування на посаді голови Одеської облдержадміністрації, вживав заходів щодо боротьби з корупційними проявами, зокрема, збільшились надходження до Бюджету від роботи митниці, оновлено керівництво митних органів, яке стало проводити політику боротьби з корупцією, то обіцянка отримує статус "виконано".