Яценюк планує підвищити зарплати чиновникам

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк обговорив з Верховним представником ЄС із закордонних справ Федерікою Могеріні можливість створення фонду для підвищення зарплат.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк обговорив з Верховним представником ЄС із закордонних справ Федерікою Могеріні можливість створення фонду для підвищення зарплат.

Про це повідомили в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«Окремо під час розмови йшлося про заходи щодо підтримки внутрішніх реформ в Україні. Зокрема, обговорювалася ініціатива створення фонду для підвищення виплат українським чиновникам і держслужбовцям, про що недавно говорилося в листі Яценюка до президента Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру», – йдеться в повідомленні.

На думку Яценюка, створення такого фонду – «один з важливих засобів подолання корупції в системі державної влади».

Також у ході зустрічі Яценюк високо оцінив інтенсивність і результативність співпраці уряду України та Європейської комісії з широкого кола політичних, економічних, фінансових, гуманітарних питань і питань безпеки спільного порядку денного. Особливу увагу глава українського уряду звернув на підготовку запланованого на грудень засідання в Брюсселі Ради асоціації Україна-ЄС, на якому відбудеться предметне обговорення всіх аспектів нинішньої взаємодії та планів на перспективу.

Відзначаючи поступальний процес ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС європейськими партнерами, прем'єр-міністр України підкреслив важливість консолідації зусиль для її якнайшвидшого завершення.

Яценюк також підкреслив необхідність зміцнення єдності та солідарності ЄС у протидії викликам, які мають виразну антиєвропейську та антиукраїнську природу – від загроз безпеки та політичного шантажу з боку Росії до проектів економічної монополії й тиску на ЄС, як, наприклад, «Північний потік-2», плани щодо створення якого вже викликали категорично негативну відповідь як уряду України, так і глав багатьох європейських урядів – від Словаччини до країн Балтії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: