ОБСЄ вперше за 7 місяців змогла потрапити до Ізвариного

Читать на русском
СММ ОБСЄ вперше з березня 2015 року змогла відвідати населений пункт Ізварине, що розташований на перетині кордону між Україною та РФ.

Спеціальная моніторингова місія ОБСЄ вперше з березня 2015 року змогла відвідати населений пункт Ізварине, що розташований на перетині кордону між Україною та Російською Федерацією.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СММ ОБСЄ.

«СММ ОБСЕ змогла потрапити до точки перетину кордону України та Росії в населеному пункті Ізварине, який контролюється так званою «ЛНР», вперше з березня 2015 року», – йдеться у повідомленні.

ОБСЄ засвідчила відведення Україною зброї калібром до 100 мм на луганському напрямкуСпеціальна моніторингова місія організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) завершила верифікацію відведеного озброєння калібром до 100 мм на луганському напрямку.

Водночас між підконтрольним бойовикам «ЛНР» містом Краснодон та Ізвариним СММ ОБСЄ зупиняли та затримували три різні групи людей, в цілому на 40 хвилин.

«Крім того, «прикордонники ЛНР» вимагали, щоб автомобілі СММ їхали в їхньому супроводі, й заборонили місії проїхати до підконтрольної «ЛНР» Королівки. На пункті перетину кордону, укомплектованому представниками «прикордонної служби ЛНР», СММ помітила 50 цивільних автомобілів, 3 вантажівки та 3 автобуси з українськими та російськими номерами, що очікували в’їзду на територію Російської Федерації», – йдеться в звіті ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше заступник глави місії СММ ОБСЄ Александр Хуг заявив, що проросійські бойовики не пустили місію до місця зберігання важких озброєнь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: