Маріуполь проголосує протягом місяця, обіцяють в «БПП»

Читать на русском

Місцеві вибори у Маріуполі відбудуться не пізніше листопада 2015 року, пообіцяв голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко.
Юрій Луценко

Місцеві вибори у Маріуполі відбудуться не пізніше листопада 2015 року, пообіцяв голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко.

«Вибори пройдуть в Маріуполі, як і скрізь – чесно, під контролем виборчих комісій і відбудуться не пізніше листопада місяця поточного року», – цитує Луценка прес-служба «БПП», пише «Слово і Діло».

За його словами, зрив виборчого процесу у Маріуполі відбувся через надрукований «донецькою рабовласницькою республікою» подвійний комплект бюлетенів у підконтрольних Ахметову друкарнях.

«Одні бюлетені йшли на виборчі дільниці, а інші заповнювалися в партійних штабах, а потім звозилися в територіальні виборчі комісії. Цього разу, завдяки позиції «БПП», журналістів, громадськості та проукраїнських активістів Маріуполя цього зробити не вдалося», – заявив Луценко.

Виборчі дільниці в Маріуполі і Красноармійську не відкрилисьНа деяких виборчих дільницях у Донецькій області бюлетені не будуть видавати дільничним виборчим комісіям.

Голова пропрезидентської фракції також констатував слабку роботу партійних осередків у Харківській області та в Дніпропетровську. «Президент на зустрічі з керівництвом партії вже сказав про необхідність обов’язкового підбиття підсумків і чистки лав. Ми не виключаємо ні відставок наших висуванців у державних структурах, ні розпуску цілих партійних організацій, які дискредитували дії партії в цілому», – резюмував Луценко.

Нагадаємо, в день виборів в Маріуполі був зірваний виборчий процес - дільниці відкрилися, а бюлетенів для голосування на них не було. «Блок Петра Порошенка» відразу виступив із заявою про зрив виборів у місті. Ближче до опівдня факт зриву виборів визнала й Донецька військово-цивільна адміністрація.

Глава Донецької ВЦА Павло Жебрівський заявив, що вибори в Маріуполі пройдуть або 15 листопада, або в січні наступного року. Відзначимо, що Президент Петро Порошенко звернувся до Верховної Ради з вимогою ухвалити необхідні зміни до законодавства для того, щоб вибори у Маріуполі відбулися цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: