«Народний фронт» запропонував спростити арешт депутатів

Читать на русском
Голова комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський просить голову парламенту Володимира Гройсмана розробити спрощену процедуру арешту парламентарів.

Голова комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський просить голову парламенту Володимира Гройсмана розробити спрощену процедуру арешту парламентарів.

Про це Пашинський заявив в ході засідання погоджувальної ради в Раді, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Слідчі головного слідчого управління зробили спробу викликати депутата на допит. Ніхто КПК не відміняв. Якщо ми будуємо європейську державу, то ми повинні і його будувати. Але всі прекрасно розуміють, у чому проблема», – прокоментував Пашинський спробу слідчого Міністерства внутрішніх справ вручити нардепу Вадиму Новинському повістку.

Порошенко заявив, що на Корбані не зупинитьсяПрезидент України Петро Порошенко прокоментував затримання голови політради партії «УКРОП» Геннадія Корбана і обшуки в офісах політичної сили, людей і структур, пов'язаних з нею.

«За нинішньою процедурою тих депутатів, яких сьогодні хоче затримати слідство і де суспільство вимагає від нас з вами, не тільки від Генпрокуратури, заарештувати депутатів з оточення Януковича, немає жодних шансів за нинішньою процедурою це зробити. Тому що ця подача до регламентного комітету – це витік інформації», – вважає нардеп.

«Тому я прошу спікера разом з регламентним комітетом публічно зробити спрощену процедуру, щоб правоохоронні органи могли виконати свій обов'язок», – підкреслив Пашинський.

Нагадаємо, начальник відділу головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ МВС Василь Сміх приніс повістку народному депутату від фракції «Опозиційного блоку» Вадиму Новинському на погоджувальну раду в парламенті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: