В «БПП» пояснили, чому у Києві так довго рахують голоси

Читать на русском
Головною причиною затримки оголошення остаточних результатів місцевих виборів у Києві є перерахунок голосів на вимогу деяких політичних партій.
Сергій Березенко

Головною причиною затримки оголошення остаточних результатів місцевих виборів у Києві є перерахунок голосів на вимогу деяких політичних партій.

Про це в інтерв’ю «Главкому» сказав народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Березенко, інформує «Слово і Діло».

Як політичні партії поділять місця у Київраді? Результати паралельного підрахунку голосів«Слово і Діло» змоделювало приблизну ситуацію з розподілом депутатських крісел, спираючись на результати паралельного підрахунку голосів у різних районах містах за даними відкритих джерел.

За його словами, зараз декілька політичних сил – «Партія рішучих громадян», «Демальянс», «Рух за реформи» – зупинились за крок від прохідного бар’єру у 5%, і тому подають клопотання на перерахунок по багатьох дільницях, «щоб спробувати десь знайти голоси, яких не вистачає».

«Ми нікому не відмовляємо, щоб не виглядало, що ми когось «втопили». Чітка установка нашим представникам у комісіях – якщо вимагають перерахунку, то починаємо перераховувати. Тільки це зупиняє весь процес», – пояснив Березенко, додавши, що інших причин затримки оголошення результатів виборів немає, «тому що нам вигідно швидше перерахувати і все завершити».

Рейтинг відповідальності Сергія Березенка на сьогоднішній день складає 9% – нардеп виконав одну обіцянку, і поки що не відзначився невиконаними зобов'язаннями. Подивитися всі обіцянки Березенка можна тут, а обіцянки його колег доступні за цим посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: