Бойовики не пускають ОБСЄ до місця зберігання важкої зброї

Читать на русском
Заступник глави СММ ОБСЄ Александр Хуг заявив, що проросійські бойовики не пустили їх місію до місця зберігання важких озброєнь.

Заступник глави місії СММ ОБСЄ Александр Хуг заявив, що проросійські бойовики не пустили їх місію до місця зберігання важких озброєнь.

Про це він повідомив на брифінгу, передає «Слово і Діло».

«В одному випадку на території за межами контролю уряду охоронці не допустили ОБСЄ до зони постійного зберігання зброї», – заявив Хуг.

В ОБСЄ відзначили прогрес у відновленні інфраструктури в зоні АТОУ спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ відзначають прогрес у відновленні інфраструктури на підконтрольній Україні території в зоні проведення АТО.

За його словами, ситуація на сході України змішана, але угода про припинення вогню дотримується вже майже два місяці, крім деяких інцидентів.

«Минулого тижня ми спостерігали більшу кількість випадків на сході України, і вони не були в результаті розмінування, були жертви. Існує небезпека від мін і боєприпасів, які не розірвалися, для мирних жителів, особливо дітей. Небезпечні ділянки мають бути позначені, обгороджені та очищені», – зазначив Хуг.

Крім того, у низці населених пунктів на Донбасі досі немає газу, електрики та води. Також заступник глави СММ ОБСЄ повідомив, що проблемою для жителів регіону та спостерігачів місії залишається пересування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: