Експерт: якщо Насіров відмовиться проводити люстрацію в ДФС, на нього чекає відставка

Читать на русском
42% вищого керівництва ДФС чекали від виборів реваншизму й того, що дозволить їм надалі залишатися у своїх кріслах.

42% вищого керівництва Фіскальної служби чекали від виборів реваншизму й того, що дозволить їм надалі залишатися у своїх кріслах.

Про це «Слову і Ділу» розповів політолог Валерій Димов, коментуючи слова Арсенія Яценюка про негайне звільнення співробітників Державної фіскальної служби.

«Зараз ми бачимо спроби конвертувати результати в реваншистські дії. Насіров розуміє, що за цим може бути далі, якщо він не стане люструвати ці 42%», - говорить експерт.

«Насірову зараз доведеться або проводити люстрацію, або ж піти самому як людині, що неспроможна на вчинки згідно закону», - вважає експерт.

Насправді, за його словами, зараз немає чого чекати. Реваншизму не буде, тому що ніша попиту на дії, реформи, відсторонення від посад тільки збільшилася.

Лікарчук оскаржив своє звільнення в судіКолишній заступник голови ДФС України Костянтин Лікарчук подав до суду на рішення Кабміну про його звільнення.

Нагадаємо, раніше Арсеній Яценюк виступив за негайне звільнення 42% вищого керівництва центрального апарату Державної фіскальної служби України. А в неділю глава уряду заявив, що співробітники ДФС, які підпадають під закон про люстрацію, мають бути звільнені в понеділок, 26 жовтня.

«Виявилося, що 42% вищого керівного складу ДФС - це податківці і митники, які працюють у центральному апараті, – підлягають негайному звільненню. Ще 15% вищого керівного складу керівництва Державної фіскальної служби в областях також підлягають звільненню», – сказав Яценюк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: