Лікарчук оскаржив своє звільнення в суді

Читать на русском
Колишній заступник голови ДФС України Костянтин Лікарчук подав до суду на рішення Кабміну про його звільнення.

Колишній заступник голови Державної фіскальної служби України Костянтин Лікарчук подав до суду на рішення Кабміну про його звільнення.

Про це він написав у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Вчора подав до Окружного адміністративного суду міста Києва позов до Кабінету міністрів і Державної фіскальної службі про визнання протиправними та скасування розпорядження КМУ та наказу ДФС, якими мене звільнили, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку (на користь благодійної організації) за час вимушеного прогулу», – написав Лікарчук.

Звільнений Лікарчук розповів про мільярдні схеми заробітку на митниціЧерез корупційну складову на митниці Державний бюджет недоотримує від 3 до 9 мільярдів гривень.

Крім того, екс-керівник митниці попросив суд залучити прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, міністра фінансів Наталію Яресько та главу ДФС Романа Насірова третіми особами без самостійних вимог на стороні відповідачів.

«Тепер в юридичній площині розберемося, що ж сталося на початку вересня в ДФС. Я переконаний, що моє звільнення незаконне, і після аналізу всіх обставин справи суд прийме справедливе рішення», – додав він.

Нагадаємо, 7 вересня Кабінет міністрів звільнив Костянтина Лікарчука з посади заступника глави Державної фіскальної служби. За його словами, рішення про звільнення було прийнято з тієї причини, що він розкрив корупційні схеми у відомстві. За версією ж керівника ДФС Романа Насірова, Лікарчука звільнили через некомпетентність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: