В Одесі обіцяють 500 гривень за «галочку» в бюлетені

Читать на русском
В Одесі три політичні сили ведуть спекуляції й пропонують виборцям гроші в обмін на їхній голос у бюлетені.

На брифінгу експерти КВУ Анатолій Бойко та Анастасія Матвієнко заявили про те, що спостерігачі Одеської обласної організації Комітету виборців України і мережі «ОПОРА» зафіксували 124 факти, що мають ознаки прямого чи непрямого підкупу виборців Одеської області.

Про це в коментарі «Слову і Ділу», посилаючись на Укрінформ.

«Протиправне матеріальне заохочення виборців, яке здійснюють від імені кандидатів у депутати Одеської міської ради, набуло в останні дні масового характеру. Спостерігачами КВУ зафіксовано з початку виборчої кампанії 73 випадки діяльності, здійснюваної від імені кандидатів і партій, що мають ознаки підкупу виборців, а в цілому по області - 124 таких факти», - розповіла Матвієнко.

За словами Бойка, на «гарячу лінію» КВУ з 19 жовтня надходять повідомлення про підкуп виборців в обмін на голос. Як зазначив експерт КВУ подібні спекуляції ведуться від трьох партій.

«За голос одеситів на виборах до органів місцевого самоврядування пропонують від 300 до 500 гривень. Через зростання кількості таких фактів, що вказують на прямий чи непрямий підкуп виборців в Одесі, виникають підстави для припущень про можливе істотне спотворення волевиявлення громадян на виборах до Одеської міської ради», - резюмував Бойко.

Одеса приречена показати «червону картку» «регіоналам» – експертВ рамках спецпроекту «ОБРАНІ» політолог проаналізував місцеву виборчу кампанію в Одесі та шанси чинного міського голови.

Політолог Володимир Цибулько переконаний, що в Одесі буде розіграно кампанію тихого реваншу.

«Скоріш за все, висування 40 кандидатів на посаду міського голови – це чиста політтехнологія із завданням або зберегти Труханова на посаді, або якщо й привести до зміни влади, то делікатно, з максимальною присутністю у міськраді всіх зацікавлених місцевих гравців. Очевидно, що Одеса приречена на другий тур і на те, щоб показати «червону картку» «регіоналам», – розповідає він.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: