Якщо Труханову не дозволять сильно «малювати» в комісіях, він може програти – експерт

Читать на русском
Геннадій Труханов

Незважаючи на повну відсутність виборчої кампанії, Гурвіц зберігає серйозний шанс перемогти в мерських перегонах.

Таку думку у своєму Facebook висловив одеський політолог Геннадій Чижов, інформує «Слово і Діло».

Поясненням такої розстановки сил, на його думку, може бути низька явка на виборах у місті.

«У 2014 році на парламентські вибори прийшло близько 32%, домалювали до 36%. На цьогорічні місцеві вибори прийде менше. Причому, враховуючи безальтернативність мерських виборів, набагато менше. Ймовірно, 24-26%. А якщо припустити, що на другий тур приходить 30-60% від явки першого туру, то реальна явка другого туру може скласти 12-16%», – стверджує експерт.

Саме тому, за словами політолога, в такій ситуації важливий не стільки рейтинг, скільки мобілізація власного електорату кандидатами.

«Питання буде в тому, чиї прихильники краще ходять на вибори – Труханова або Гурвіца. Традиційно, електорат Гурвіца демонструє дуже високу явку. Якщо Труханову не дадуть сильно «малювати» в комісіях, він цілком може програти», – резюмував Чижов.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси
Труханов пообіцяв не підвищувати вартість проїзду в маршруткахСказано 27 листопада 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, що системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано всього 95 обіцянок одеського мера, більша частина з яких перебувають в процесі виконання (46). При цьому, не дотримав слова політик 14 разів, а виконав обіцяне – в 35 випадках.

Стежити за перебігом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: