Конгресмени закликали Обаму прискорити надання допомоги Україні

Читать на русском
Палата представників США ухвалила резолюцію, яка закликає адміністрацію президента Барака Обами прискорити надання Україні допомоги.

Палата представників США ухвалила резолюцію, яка закликає адміністрацію президента Барака Обами прискорити надання Україні допомоги.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

20 жовтня 413 конгресменів Палати представників США підтримали резолюцію №348 під назвою «Підтримка права народу України вільно обирати свій уряд і визначати своє майбутнє». Цим документом Палата закликає главу держави прискорити надання допомоги Україні з метою сприяння політичним, економічним і соціальним реформам, необхідним для проведення вільних і справедливих виборів, що відповідають міжнародним стандартам.

«Минулої ночі я проголосував на користь резолюції. Я пишаюся тим, що є одним із спонсорів, які підтримали право України вільно обирати свій уряд, а також закликав адміністрацію прискорити допомогу Україні з метою політичних, економічних і соціальних реформ», – написав у Facebook конгресмен Адам Кінзінгер.

Також ця резолюція засуджує спроби втручання зовнішніх сил, зокрема Російської Федерації, її агентів і прихильників у процес українських виборів, у тому числі за допомогою залякування, насильства чи примусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: