Аваков анонсував створення Департаменту протидії наркозлочинності

Читать на русском
Замість відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків в структурі Національної поліції буде створений абсолютно новий Департамент протидії наркозлочинності.

Замість відділу з боротьби з незаконним обігом наркотиків в структурі Національної поліції буде створений абсолютно новий Департамент протидії наркозлочинності.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає «Слово і Діло».

«Міліціонерів БНОНу – 1051 співробітників по всій країні – виводимо за штат. Для повної переатестації та перевірки із застосуванням детектора брехні. За оцінками департаменту внутрішньої безпеки, вже не знаю до горя чи на радість, 80-90% співробітників не зможуть пройти переатестацію в поліціянти й будуть звільнені зі служби», – повідомив Аваков.

Аваков розповів, як будуть реформувати «непримітну» експертну службу МВСРеформувати експертну службу МВС будуть шляхом утворення структурно відокремленої служби, яка буде підпорядковуватися Міністерству внутрішніх справ України, а не органу досудового слідства.

Міністр уточнив, що «для чистоти рішення» колишніх співробітників БНОНу можуть взагалі не розглядати. «Будемо створювати новий підрозділ з нуля – набираючи нових співробітників з урахуванням уже традиційних для нової поліції конкурсних процедур», – сказав глава МВС.

За його словами, штат нового Департаменту протидії наркозлочинності буде істотно меншим (600 поліціянтів) і не буде підпорядкований місцевим керівникам поліції.

«На цей проект, який ми будемо робити разом з зарубіжними експертами за найкращими лекалами моделей зарубіжних поліцейських служб, які протидіють наркозлочинності, призначив сьогодні Іллю Ківу», – резюмував Аваков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: