Кличко запускає 25 оновлених вагонів метро замість обіцяних 30

Читать на русском
Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у презентації другої черги модернізованих вагонів Київського метрополітену.

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у презентації другої черги модернізованих вагонів Київського метрополітену.

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації, передає «Слово і Діло».

«Буквально рік тому ми презентували модернізовані вагони метро, які дозволяють економити до 40% електроенергії, сучасні і, головне, модернізація стосувалася безпеки пасажирів, що є пріоритетом роботи метро. Ми продовжуємо оновлювати рухомий склад Київського метрополітену. Минулого року ми модернізували 95 вагонів. І цього року столична підземка отримає ще 25 модернізованих вагонів. На сьогодні 10 вагонів вже введені в експлуатацію. Ще 15 місто отримає до кінця року», – зазначив Віталій Кличко.

Мер Києва подякував Надзвичайному і Повноважному Послу Японії в Україні Сумі Шігекі за допомогу в реалізації проекту. «Ми дуже вдячні уряду Японії. Завдяки кіотським коштам, підтримці уряду Японії, ми отримали можливість модернізувати 120 вагонів», – сказав Віталій Кличко.

Посол Японії зазначив, що якість оновлених вагонів не поступається вагонам, які курсують в японському метро. «Це масштабний проект, який коштує 100 млн євро. Я сподіваюся, що київська адміністрація продовжуватиме цей проект, поки не оновить увесь рухомий склад Київського метрополітену», – сказав Сумі Шігекі.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв запустити 30 вагонів метро в 2015 роціСказано 17 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Наше завдання – модернізувати ще 130 вагонів наступного року», – підкреслив Київський міський голова.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко 17 вересня 2014 пообіцяв, що в 2015 році буде запущено 30 вагонів метро. На даний момент 10 вагонів вже введені в експлуатацію, а ще 15 місто отримає до кінця року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: