У «БПП» стверджують, що не можуть зняти з виборів скандального кандидата

Читать на русском
Перший заступник голови фракції «БПП», нардеп Ігор Кононенко заявив, що зняти з виборів кандидата в депутати Київської облради В'ячеслава Соболєва вже не можна.

Перший заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка», народний депутат Ігор Кононенко заявив, що зняти з виборів кандидата в депутати Київської облради В'ячеслава Соболєва вже не можна.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Лівий берег».

За його словами, термін, коли місцевий осередок партії «БПП» міг відкликати свого кандидата, вже сплив.

«На жаль, у нас механізму для його зняття немає, бюлетені в Київській області вже надруковані. Немає механізму, коли можна поставити печатку «Вибув». Зараз у законі це не передбачено», – повідомив Кононенко.

У «БПП» нагадали, що продаж голосу на виборах – злочинЯкщо виборець бере участь у підкупі й продає свій голос за гроші або за гречку, він стає співучасником кримінального злочину.

Але, як стверджує перший заступник голови фракції «БПП», якщо звинувачення щодо В'ячеслава Соболєва підтвердяться, партія обіцяє його відкликати після місцевих виборів через норми закону про імперативний мандат.

Раніше народний депутат від «БПП» Володимир Ар'єв запевнив, що у партії прийняли рішення про зняття з реєстрації кандидата в депутати Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва.

Нагадаємо, вчора ЗМІ поширили інформацію щодо висунення засновника мережі супермаркетів «Обжора», що працює на території «ДНР», В'ячеслава Соболєва. Однак, за словами самого кандидата, він вийшов зі складу власників «Обжори» ще в 2007 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: