У Маріуполі люди Ахметова зривають підготовку до виборів – активіст

Читать на русском
У Маріуполі друк виборчих бюлетенів відбувається в друкарні підприємства, що належить до холдингу «СКМ» Ріната Ахметова, без нагляду спостерігачів чи правоохоронців.

У Маріуполі друк виборчих бюлетенів відбувається в друкарні підприємства, що належить до холдингу «СКМ» Ріната Ахметова, без нагляду спостерігачів чи правоохоронців.

Про це заявив представник політичної партії «Сила людей», що також балотується на виборах у міську раду Маріуполя, Петро Андрющенко, передає «Слово і Діло».

«Голова ТВК після консультації невідомо з ким категорично йде на зрив виборів. У друкарні, куди нас таки пустили, бюлетені друкуються, рахуються та пакуються в повній самоті працівниками друкарні «Метінвесту». Нікого з контрольної комісії. Причому, за словами працівників, вже годин 8», – написав Андрющенко у своєму Facebook.

За словами активіста, на бюлетенях присутній умисний брак, також у друкарні нібито знайшли докази підготовки до так званої «каруселі».

За фактом виявлених порушень представники громадських організацій звернулись до правоохоронних органів та ЦВК.

В РНБО детально пояснили, як політичні партії маніпулюють виборцямиЧотири найбільш поширені маніпулятивні технології, які використовують політичні партії для отримання бажаного результату голосування на виборах – це страх, популізм, патріотизм і патерналізм.

Відомо, що 17 жовтня Маріупольська територіальна виборча комісія ухвалила рішення друкувати бюлетені для місцевих виборів у друкарні газети «Приазовський робочий», яка належить групі Ріната Ахметова «СКМ».

Раніше ЦВК змінила склад міського виборчкому через те, що той 3 дні не міг вирішити, де друкуватимуться бюлетені для майбутніх виборів.

Подібна ситуація з порушенням базових виборчих норм спостерігається і в інших містах України. Наприклад, у Черкасах ЦВК змушена була змінити склад міського виборчкому через недотримання ним правил реєстрації учасників виборів. Зокрема, міська виборча комісія відмовилася реєструвати «Партію вільних демократів» чинного черкаського мера Сергія Одарича.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: