Україна отримає кредит на оплату газу – ЄБРР

Читать на русском
Кредит Європейського банку реконструкції та розвитку Україні на оплату газу обсягом $300 млн не зірве, вважають в ЄБРР.

Кредит Європейського банку реконструкції та розвитку Україні на оплату газу обсягом $300 млн не зірветься, вважають в ЄБРР.

«Є підстави вважати, що нічого не зірветься, оскільки виділення кредиту було схвалено директорами банку», – заявив керуючий директор ЄБРР по Східній Європі та Кавказу Френсіс Маліж на прес-конференції в Мінську в четвер, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Маліж також зазначив, що «річ не лише в тому, що Україні необхідні кошти». «Країні також необхідно поліпшити умови корпоративного управління, що є однією з вимог для виділення кредиту», - пояснив він.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості України своєю позицією поставило під загрозу отримання національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» кредиту ЄБРР на $300 млн.

«Завтра буде нарада всього Кабміну зі Світовим банком, ЄБРР, МВФ, усіма нашими західними партнерами з питання отримання $300 млн для закупівлі газу на західному кордоні. Тому що позиція Міненерговугілля поставила не просто під питання, а під ризик отримання $300 млн для України. Завтра я планую нараду - ми поставимо в цьому питанні крапку», - сказав він.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: