Контроль над східними областями віддадуть перейменованій «Партії регіонів» – експерт

Читать на русском
Петро Порошенко

Через об'єднання з колишніми «регіоналами» «БПП» може дійти до розколу.

Про це у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» журналістам «Слова і Діла» розповів політичний експерт Антон Круть, аналізуючи місцеву виборчу кампанію в Донецькій області.

«В Донецькій області ситуація непроста, тому що частина колишніх «регіоналів» перейшла до «БПП» або безпосередньо, або до сформованої партії-клону «Наш край», яка відбиратиме голоси в «Опозиційного блоку» на Півдні та Сході. Є така тенденція, що керівники президентської партії у Маріуполі та Краматорську фактично протягом останнього місяця були замінені на місцевих впливових бізнесменів. Попри те, що попередні очільники проявили себе активістами. Тобто президентська партія зараз спирається на людей, які мають реальний вплив на місцях», – розповідає політолог.

Кого веде на місцеві вибори «Наш край»?«Слово і Діло» виокремило шість ключових кандидатів у мери українських міст від партії «Наш край», які, на нашу думку, викликають особливий інтерес, враховуючи власні шанси і конкуренцію опонентів.

Звичайно, така переорієнтація викликає несприйняття у місцевих партійців «БПП». Як далі буде розвиватися ситуація, сказати складно, але може дійти й до розколу.

«Найбільше «регіоналів», що були на слуху, були оформлені в партію «Наш край», якою керує заступник голови АП Ковальчук», – зазначив він.

Непроста ситуація в «Опозиційному блоці». Партія після виборів проведе з'їзд і різними шляхами підуть група Колеснікова та група Льовочкіна. Буде перейменовано «Партію регіонів», сформована окрему партію, й партійні осередки Сходу залишаться саме з групою Колеснікова.

«Відбувається таке розшарування на рівні провладних сил та опозиційних. Ці вибори будуть лише етапом і не завершать цей процес», – резюмував він.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: