Проект Банкової «Наш край» гратиме з Кличком у піддавки – експерт

Читать на русском
Віталій Кличко

Новостворений проект Банкової «Наш край» у столиці гратиме в піддавки Віталію Кличку на мерських виборах.

Таку думку у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловила політолог, кандидат політичних наук Олександра Решмеділова.

За її словами, хоча політична партія «Наш край» і вирішила зробити ставку на колишнього нардепа від Партії регіонів і екс-голову КМДА Володимира Макеєнка, розраховувати на серйозну електоральну підтримку у столиці йому не варто.

«Його позиції дуже схожі із ситуацією довкола ще одного екс-голови КМДА Олександра Попова, який попри всі розмови, так і не став офіційним кандидатом від «Опозиційного блоку». До речі причиною неучасті Попова у місцевих виборах стало те, що він так і не зміг добитися закриття кримінальної справи, порушеної проти нього після розгону «Євромайдану» 30 листопада», - говорить експерт.

Кого веде на місцеві вибори «Наш край»?«Слово і Діло» виокремило шість ключових кандидатів у мери українських міст від партії «Наш край», які, на нашу думку, викликають особливий інтерес, враховуючи власні шанси і конкуренцію опонентів.

На думку Решмеділової, функція Макеєнка - зібрати на собі протестний електорат, який однозначно не задоволений роботою Кличка і якого не можна допустити до голосування за інших рейтингових кандидатів, що матимуть шанси на вихід у другий тур.

Крім того, за словами політолога, завдання «Нашого краю» і, відповідно банкової, що буде допомагати Кличку виграти вибори у столиці, так як і в інших регіонах — заповнення партійної квоти у територіальних і дільничних виборчих комісіях. Адже як відомо, хто рахує голоси, той і виграє вибори, резюмувала експерт.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: