Кличко пообіцяв встановити в київських будинках погодні регулятори тепла

Читать на русском
До кінця поточного року в більш ніж 50 житлових будинках столиці запрацює система погодного регулювання подачі тепла.

До кінця поточного року в більш ніж 50 житлових будинках столиці запрацює система погодного регулювання подачі тепла.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив мер Києва Віталій Кличко, передає «Слово і Діло».

Як пояснив Кличко, погодний регулятор, який буде встановлено, дозволить забезпечувати автоматичне коректування подачі теплоносія в залежності від температури зовнішнього повітря.

«Тобто жителі мають реальний шанс економити в теплі місяці опалювального сезону», – заявив мер Києва.

Кличко наказав «Київенерго» встановити в усіх будинках лічильники теплаВсі столичні будинки мають бути забезпечені лічильникам тепла

У коментарі «Слову і Ділу» директор Інституту міста Олександр Сергієнко повідомив, що вже до кінця року, якщо вірити обіцянкам київської влади, майже 75% житлового фонду столиці опалюватимуть за лічильниками.

«У нас приблизно 11,5 тисяч багатоквартирних житлових будинків, і якщо «Київенерго» виконає всі ці обіцянки, у Києві буде обладнано близько 7,5 тисяч лічильників тепла. Тоді людям не доведеться платити за квадратні метри, їм буде пряма вигода навіть самостійно утеплювати вікна, встановлювати більш ефективні батареї, адже все це буде відображатися на їх рахунках», – розповів експерт.

Нагадаємо, раніше Віталій Кличко зобов'язав «Київенерго» забезпечити лічильниками тепла всі столичні будинки, а витрати на це мають взяти на себе монополісти, які представляють комунальні послуги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: