Суди саботують розгляд справ за злочинами в армії – Матіос

Читать на русском
Кримінальні справи щодо армійських чиновників і дезертирів затримуються в судах без розгляду з надуманих причин.

Кримінальні справи щодо армійських чиновників і дезертирів затримуються в судах без розгляду з надуманих причин.

Про це в ефірі телеканалу «112» заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає «Слово і Діло».

«Кримінальні справи, які автоматично реєструються, ми розслідували 75% від кількості зареєстрованих. Але невідворотність покарання надається українським судом. Наведу приклад... За хабарі при розкраданні тилового забезпечення начальника департаменту прикордонної служби торік затримано «на гарячому». Розслідувана справа, у серпні направлена до суду. Торік начальник тилу, начальник департаменту генерал-майор так само на хабарі затриманий. Розслідувала це військова прокуратура і у вересні минулого року справа відправлена ​​до суду. Вслухайтеся, за рік суд збирався 12 разів, по другому затриманому – 8 разів. Прокурор приходить і переносить через відпустку влітку і немає інструменту це змінити. Можна писати до Вищої ради юстиції, Кваліфікаційної комісії на цю суддю, нічого не змінюється – треба міняти трійку суддів», – зазначив Матіос.

Також головний військовий прокурор розповів, що стосовно дезертирів, у тому числі тих, які залишили зону проведення АТО, проведено 16 тис. кримінальних розслідувань, однак правоохоронні органи затримали лише не більше тисячі втікачів. «Ми розслідували 16 тис. кримінальних справ стосовно дезертирів, які залишили зону антитерористичної операції. Значна частина з них була зі зброєю. Розслідували і оголосили в розшук. Органи МВС за рік знайшли не більше тисячі», – констатував Матіос.

Нагадаємо, 1 жовтня начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко звільнив полковника Горло, якого в нетверезому вигляді затримала патрульна поліція в Одесі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: