Блокада в дії: в окупованому Луганську скаржаться на брак продуктів

Читать на русском
Економічна блокада Донбасу з боку Києва стала причиною підвищення цін на продукти в окупованому Луганську.

Економічна блокада Донбасу з боку Києва стала причиною підвищення цін на продукти в окупованому Луганську.

На такі заходи української влади поскаржився російському інформаційному агентству «РИА Новости» самопроголошений «мер» Луганська Маноліс Пілавов, передає «Слово і Діло».

Ціни на продукти занадто високі, але знизити їх неможливо через брак пропозиції й низьку конкуренцію, відзначає Пілавов. «Для того, щоб регулювати ціни, необхідно, щоб ринок наситився, тільки після цього ми можемо говорити про зниження цін. Але з урахуванням того, що сьогодні у нас економічна блокада, не вистачає продуктів харчування, необхідних для містян, то говорити про те, що ми можемо зараз знизити ціни, не зовсім правильно», – заявив Пілавов.

Нагадаємо, що указ про економічні заходи щодо тимчасово окупованих територій Донбасу Президент України Петро Порошенко підписав ще в листопаді 2014 року. Відповідно до цього рішення Глави держави, з території окремих районів Донецької та Луганської областей були евакуйовані всі державні установи та банки.

Пізніше зусилля для блокади окупованих територій доклали й керівники Луганської військово-цивільної адміністрації. Так, 28 квітня 2015 Геннадій Москаль підписав розпорядження про обмеження руху вантажного та громадського транспорту на окуповані території.

Пізніше, 25 липня, його наступник Георгій Тука запевнив, що вільного переміщення через лінію розмежування в області не буде.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: