Саакашвілі про блокаду Криму: монополію на використання сили повинна мати держава

Читать на русском
Губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі вважає, що товарна блокада Криму силами громадських активістів несе певні ризики безпеці.

Губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі вважає, що товарна блокада Криму силами громадських активістів несе певні ризики безпеці.

Про це в ході засідання комітету Верховної Ради з питань бюджету заявив голова Одеської обласної державної адміністрації, інформує «Слово і Діло».

«Я думаю, що російські окупаційні війська повинні платити ціну за те, що вони роблять, і що українська держава повинна вжити дієвих заходів ... Одночасно вважаю, що всі ці дії повинні бути здійснені державними органами», – заявив Саакашвілі, підкресливши, що він з великою повагою ставиться до людей, які організували акцію з товарної блокади півострова.

При цьому, за словами голови Одеської ОДА, подібних заходів повинна вживати на найвищому рівні держава, оскільки дії громадських діячів можуть нести певні ризики.

«Держава має монополію на використання сили, держава має монополію для перекриття комунікацій для якихось адміністративних та інших кордонів. Держава має бути досить сильною, досить розвиненою, щоб вона сама виконувала ці функції, а не просто завжди покладалася на якісь ініціативи, тому що в цьому теж є свої великі ризики, і про ці ризики ми теж повинні замислюватися», – зазначив одеський губернатор.

Додамо, що станом на вечір 23 вересня практично всі вантажівки з товарами, призначеними для ввезення на територію Криму, поїхали з контрольно-пропускних пунктів на адмінкордоні з півостровом, а сьогодні один з лідерів акції з блокади Криму Мустафа Джемілєв заявив, що для закупівлі продуктів на територію континентальної України прикордонники будуть випускати тільки осіб з українським паспортом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: