Парубій: Захід допоможе Україні реформувати розвідувальні служби

Читать на русском
Крім боротьби з корупцією, Захід допоможе Україні у реформуванні Збройних сил України, спеціальних та розвідувальних служб.

Крім боротьби з корупцією, Захід допоможе Україні у реформуванні Збройних сил України, спеціальних та розвідувальних служб.

Про це в інтерв'ю «Укрінформу» розповів перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій, передає «Слово і Діло».

«Зараз ми проговорюємо деякі специфічні речі. Наприклад, реформи в розвідувальних службах, Збройних Силах, а також допомогу в проведенні цих реформ. Тобто це обмежені секторальні речі», – сказав Парубій.

Також, перший заступник голови ВРУ повідомив, що коли він був секретарем Ради національної безпеки та оборони, радники США і Євросоюзу разом з українськими були залучені у робочу групу щодо реформування оборонного сектору.

Детективи НАБУ працюватимуть в Бюро, навіть якщо не пройдуть перевірку на детекторі брехніЗаступник директора НАБУ Гізо Углава заявив, що кожен детектив пройде через детектор брехні, але результати матимуть рекомендаційний характер.

«Тому можна сказати, що на Заході добре знають наш порядок денний, але головне питання, на якому вони наголошують - це викорінення корупції», – наголосив він.

Крім того, Парубій повідомив, що під час його візиту до США головною темою були фінансова підтримка України. Як стверджує перший заступник голови ВРУ, США найбільше опікується питаннями боротьби з корупцією.

«Власне, з цього приводу (боротьби з корупцією) доводилося розповідати багато про те, що зроблено в Україні, передусім, на законодавчому рівні. Я говорив, що ці реформи не є дуже швидким процесом, як, наприклад, створення антикорупційного бюро, але вони є дуже грунтовними і почнуть діяти найближчим часом», – сказав Парубій.

За його словами, США найбільше акцентує увагу саме на боротьбі з корупцією, і кажуть, що «якщо влада України не буде здатна подолати це явище, то може не увінчатись успіхом і боротьба на сході України».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: