Україна є частиною сил реагування НАТО – Столтенберг

Читать на русском
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що українські Збройні сили є частиною сил реагування Альянсу.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що українські Збройні сили є частиною сил реагування Альянсу.

Про це він повідомив на засіданні Ради національної безпеки та оборони України, передає «Слово і Діло».

«Україна працювала пліч-о-пліч зі своїми натівськими колегами в Афганістані та в Косово. Україна надавала свої кораблі для участі в операції на півночі Африки й надавала свій контингент для участі в силах реагування НАТО», – заявив генсек НАТО.

Також, Столтенберг наголосив, що співпраця України з НАТО поглиблюється і зміцнюється. Крім того, розвиток відносин між Альянсом та Україною є стрімким, однією з ознак чого є «той факт, що Україна є частиною сил реагування НАТО».

В Україні з'явиться офіційне представництво НАТОЗаступник міністра оборони України з питань євроінтеграції Ігор Долгов заявив, що цього місяця буде підписано договір з НАТО про створення офіційного представництва Північноатлантичного альянсу в Києві.

Крім того, генсек НАТО нагадав і про незаконну окупацію Росією Криму. За словами Столтенберга, російська сторона продовжує підтримувати дії сепаратистів на сході України, надаючи озброєння та командно-управлінську допомогу.

«Все це є загрозою територіальній цілісності України та підриває міжнародний порядок, який працював багато років на користь народам Європи. У ці складні моменти Україна може покластися на НАТО», – зазначив він.

Нагадаємо, вчора генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що вибори, які хочуть провести бойовики на Донбасі, є загрозою зриву Мінських домовленостей. Також, Столтенберг зазначив, що двері НАТО відкриті для України, але для вступу до Альянсу їй потрібно провести фундаментальні реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: