Вибори бойовиків ховають Мінські домовленості – генсек НАТО

Читать на русском
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що вибори, які хочуть провести бойовики на Донбасі, є загрозою зриву Мінських домовленостей.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що вибори, які хочуть провести бойовики на Донбасі, є загрозою зриву Мінських домовленостей.

Про це він заявив на спільній прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком у Яворові, передає «Слово і Діло».

«Вибори, які планують сепаратисти, порушують українські закони та ховають Мінські угоди», – заявив Столтенберг.

Також генсек НАТО зазначив, що для України двері до Альянсу відкриті, але «для вступу потрібні реформи».

«НАТО допомагає на шляху реформ», – підкреслив він.

Крім того, сьогодні з подібною заявою у Вільнюсі на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом виступила й верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні.

НАТО допоможе Україні боротися з російською пропагандоюНАТО створить трастовий фонд з контрпропаганди. Мета його створення – боротьба з російською пропагандою в Україні та на території країн-членів Альянсу.

«В останні тижні перемир'я дотримується, але все ще є інші положення, які мають бути реалізовані в найближчі місяці, починаючи з місцевих виборів, відповідно до правил Мінських угод і законів самої України», - заявила вона.

Водночас МЗС Литви нагадало, що Захід продовжить тиснути на Росію та сепаратистів для якнайшвидшого вирішення української кризи.

«Напевно, у нас є єдина добра ознака – менше стрілянини, проте інші приклади не говорять про якусь незворотність в плані завершення цієї кризи. Нам слід підтримувати єдину, солідарну позицію й чинити тиск, щоб ситуація почала змінюватися на краще», – зазначив Лінас Лінкявічус.

Нагадаємо, 1 вересня Україна підтвердила, що перемир'я дотримується, а кількість обстрілів з боку бойовиків в рази зменшилася і має лише провокаційний характер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: