Гриценко розкритикував популізм Яценюка на темі НАТО

Читать на русском
Екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко назвав «голохвастовщиною» сьогоднішні заяви прем’єр-міністра Арсенія Яценюка на зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко назвав «голохвастовщиною» сьогоднішні заяви прем’єр-міністра Арсенія Яценюка на зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Про це він написав у себе в Facebook, інформує «Слово і Діло».

На думку Гриценка, Яценюк вирішив «пропіаритися на темі НАТО і вляпався». Першим «ляпом» політик називає звернення глави українського уряду до генсека НАТО щодо надання Україні зброї.

«Генсек увічливо промовчав. А сам собі, напевно, думає: для неосвічених урядовців, які не знають повноважень НАТО та його Генсека, штаб-квартира НАТО уже ж десятки разів пояснювала: НАТО-альянс нікому ніякої зброї не надає і надавати не може, не має НАТО таких прав чи повноважень - такі рішення мають право приймати і реалізовувати лише і виключно окремі країни-члени НАТО, на двосторонній основі», – зазначив Гриценко.

Вдруге Яценюк дав маху, коли висловив упевненість, що Україна стане 29-м членом НАТО (зараз їх 28).

Україна є частиною сил реагування НАТО – СтолтенбергГенеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що українські Збройні сили є частиною сил реагування Альянсу.

«Генсек знову ввічливо промовчав. А сам собі, напевно, думає: хіба голові уряду України не доповіли, що три балканські держави (Македонія, Чорногорія, Боснія і Герцеговина), на відміну від України, що десятиліттями балансує «между там и здесь», уже давно визначилися, давно заявили про намір отримати членство, давно отримали ПДЧ і скоро вже завершать його, ПДЧ, виконання, тож про якого 29-го члена йдеться у Києві?», – наголосив політик, назвавши зазначені заяви прем’єра «пустопорожніми».

Нагадаємо, сьогодні на спільному брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав Альянс прийняти «конкретні рішення» щодо вступу України до складу НАТО, а також висловив сподівання, що Україна стане «29-м членом Північноатлантичного альянсу».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: