Порошенко: світ зацікавлений у співпраці України з НАТО

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко вважає, що співпраця НАТО з Україною в умовах російської агресії має стратегічне значення для глобальної безпеки.

Президент України Петро Порошенко вважає, що співпраця НАТО з Україною в умовах російської агресії має стратегічне значення для глобальної безпеки.

Про це Глава держави заявив у ході засідання Ради національної безпеки і оборони за участі генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, інформує «Слово і Діло».

«Ми повинні пам'ятати, що наше засідання проходить на тлі збройної агресії Російської Федерації проти України, яка була реалізована шляхом збройної анексії Криму та агресії на сході нашої країни. Як наслідок, на тлі цієї агресії, співпраця України і НАТО абсолютно не другорядна як для України, як для НАТО, так і для глобальної безпеки», – висловив переконання Порошенко.

«Немає сумнівів, що реформований сектор безпеки України на основі стандартів НАТО стане важливим чинником не тільки національної безпеки нашої країни, але й запорукою зміцнення європейської безпеки, європейської стабільності», - заявив український Президент.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що українську армію навчатимуть за стандартами НАТОСказано 3 жовтня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

При цьому Президент також зазначив, що готовий оголосити в Україні всенародний референдум щодо вступу до Північноатлантичного альянсу після проведення усіх необхідних реформ. За інформацією Порошенка, таку ідею підтримають щонайменше 60% українців.

Як зазначало «Слово і Діло» раніше, Петро Порошенко заявив, що Україна поки не просила членства в Альянсі, оскільки наша країна ще не відповідає критеріям цієї організації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: