Експерт про «Яценюка в Чечні»: РФ розмінює свій авторитет на диверсії проти України

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

У РФ дійсно хочуть, щоб українці повірили, що Яценюк воював у Чечні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи заяву глави Слідчого комітету РФ Олександра Бастрикіна про те, що Арсеній Яценюк у 1994-1995 роках воював у Чечні й отримав найвищу нагороду Джохара Дудаєва «Честь нації» за знищення російських військовослужбовців.

«Подібні заяви робляться для того, щоб вплинути на внутрішньополітичну ситуацію в Україні та дестабілізувати її. Наприклад, зараз говорять про зміну уряду, але це все для того, щоб викликати внутрішні дискусії. Вони розмінюють свій авторитет на диверсії проти України. Всі ресурси, які є, вони зараз кидають на дестабілізацію України», – пояснює Палій.

На думку політолога, РФ і так уже не сприймали серйозно, а зараз – тим більше.

«РФ потрібно, щоб хтось подумав, що це правда, щоб українці почали один з одним сперечатися. Зараз, напередодні місцевих виборів, Україні потрібно бути готовою до диверсій, зриву поставок газу, підривів. Це все буде, якщо тільки наші спецслужби цього не зупинять», – припускає політолог.

На його думку, Росія налаштована на те, щоб дестабілізувати Україну в будь-який спосіб і, як говорив Ленін, «перетворити імперіалістичну війну на війну громадянську».

Влада програє інформаційну війнуЩо Віктор Янукович та його команда не встигли зробити за останні чотири роки при владі – це забезпечити собі надійний інформаційно-ідеологічний тил

Водночас директор Центру суспільних відносин Євген Магда у своєму блозі висловив думку, що інформація про «чеченського терориста Яценюка» з'явилася не просто так – Росія готується до доповіді про катастрофу «Боїнга».

«Кремль не тільки намагається дискредитувати Україну, але й робить спроби превентивних інформаційних заходів напередодні оприлюднення Нідерландами звіту про обставини катастрофи «Боїнга-777» в небі над Донбасом у липні минулого року. Навряд чи світова громадськість спокійно сприйме їх. Росія продовжує намагатися переконати всіх, що вона не причетна до жахливого злочину, для чого і створює відповідне інформаційне тло», – вважає Євген Магда.

Як відомо, Бастрикін перерахував і низку інших українців, які нібито раніше воювали в Чечні проти Росії. Серед цих людей він назвав Дмитра Яроша, Олега Тягнибока, Володимира Мамалигу та інших.

Напередодні Бастрикін заявив про поширення юрисдикції Слідчого комітету РФ на схід України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: