В одному з провідних київських вишів нарахували порушень на 300 млн грн

Читать на русском
Ініційований Міністерством освіти України аудит Національного авіаційного університету виявив у роботі ВНЗ зловживання на суму в 298 млн грн.
Фото: nau.edu.ua

Ініційований Міністерством освіти України аудит Національного авіаційного університету виявив у роботі ВНЗ зловживання на суму в 298 млн грн.

Про це повідомили в прес-службі Міносвіти, пише «Слово і Діло».

Так, проведена відділом внутрішнього аудиту МОН перевірка з 25 червня по 5 серпня 2015 показала, що за період з 1 січня 2008 по 1 липня 2015 років (за часів ректора Миколи Кулика) посадові особи навчального закладу не повною міру дотримувалися вимог законодавства та не контролювали використання коштів бюджету.

«Порушення призвели до втрат матеріальних активів на загальну суму 115 751,71 тис. грн, фінансових ризиків за втратами у майбутньому матеріальних активів на суму 115 388,06 тис. грн та неефективного використання бюджетних коштів на суму 66 959,20 тис. грн», – йдеться в повідомленні Міністерства освіти.

Крім того, аудит показав, що в навчальному закладі звичайними були службова бездіяльність, незабезпечення відшкодування матеріальних збитків від втрати матеріальних активів (наприклад, квартири в житлових будинках на території НАУ, або компенсація за використану забудовниками землю університету).

Квіт пообіцяв провести аудит діяльності МОНСказано 4 березня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Також перевірка встановила, що Національний авіаційний університет за бюджетні гроші за завищеними цінами і без тендеру купував літаки на суму понад 30 млн грн. При цьому, з моменту закупівлі в 2012 році вони жодного разу не використовувалися за призначенням.

«Внаслідок встановлення фактів щодо недоліків і протиріч у діяльності університету, які призвели до недотримання вимог законодавства України, аудиторською групою надається негативний висновок про діяльність даного навчального закладу», – резюмували в Міністерстві освіти і додали: результати перевірки будуть направлені до відповідних органів – Міністерства внутрішніх справ, СБУ та Генеральної прокуратури.

Нагадаємо, 20 серпня міністр освіти Сергій Квіт звільнив весь відділ внутрішнього аудиту МОН через зв'язки з високопосадовцями НАУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: