Після перевірки столичного вишу Квіт звільнив увесь відділ аудиту Міносвіти

Читать на русском
Міністр освіти України Сергій Квіт звільнив весь відділ внутрішнього аудиту Міністерства освіти у зв'язку з виявленими фактами фінансових зв'язків аудиторів з посадовими особами НАУ.

Міністр освіти Сергій Квіт звільнив весь відділ внутрішнього аудиту МОН через виявлені факти фінансових та бізнес-зв'язків аудиторів з посадовими особами Національного авіаційного університету.

Про це Квіт розповів на брифінгу в четвер, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

На таке рішення міністра наштовхнули результати перевірки столичного авіаційного вузу, в якому раніше були виявлені фінансові махінації.

«Я звільняю відділ внутрішнього аудиту, який займається перевіркою ВНЗ в системі Міністерства освіти і науки. Мені видно, що дивним чином інтереси тих осіб, у яких є приватна комерційна зацікавленість у НАУ, збігаються з інтересами всіх наших колег, які пішли його перевіряти», – заявив Квіт.

Міністр зазначив, що в результаті перевірки були виявлені факти маніпуляцій із землею в Києві та області, з житлом, інвесторами, а також незаконними призначеннями ряду проректорів. Також, як виявилося, в 2012 році НАУ без тендеру закупив у українського заводу навчальні австрійські літаки, ціна яких, за даними міністра, виявилася в 1,5 вище ринкової.

На думку Квіта, Національній авіаційний університет на даний момент є «об'єктом комерційного інтересу» з боку деяких осіб, серед яких – Максим Луцький, що обіймає посаду проректора вишу.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві освіти анонсували відмову від державного замовлення у вищих навчальних закладах та перехід на контрактну форму фінансування ВНЗ.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: