Діалог між кандидатами в мери неможливий через істерію в українському політикумі – експерт

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Змістовної дискусії в ході виборчої кампанії 2015 року між кандидатами не варто очікувати через досить істеричний стан політичного діалогу в країні.

Про це у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» розповів політолог Олександр Палій, пише «Слово і Діло».

За його словами, майбутні місцеві вибори будуть кроком у правильному напрямку, як і будь-які вільні вибори, однак певною проблемою може стати неможливість участі без партій.

«Це може бути доцільно зараз, на етапі структурування, але в майбутньому цього слід позбуватися. Нам необхідне максимальне залучення політичної ініціавтиви, в тому числі й безпартійної», – відзначає експерт.

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій пообіцяв, що місцеві вибори восени пройдуть за новою виборчою системоюСказано 19 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

На його думку, основними темами майбутньої кампанії стануть місцеві проблеми, а також місцеві конфліктні ситуації як в політиці, так і в бізнесі. Проте, за словами Палія, змістовної дискусії не буде через досить істеричний стан політичного діалогу.

Щодо одного з трендів місцевої виборчої кампанії 2015 року – розвитку регіональних політичних проектів, то це, за за словами експерта, є лише формою пристосування реальної політики до партійного характеру виборів.

«На це здатні лише впливові та організовані регіональні еліти. В окремих регіонах вони матимуть непоганий результат. Але думаю, що цей виборчий закон – на одну виборчу кампанію, й надалі місцеві еліти висуватимуться скоріше як безпартійні», – резюмував Палій.

Як відомо, згідно з новим законом «Про місцеві вибори», вибори мерів міст із населенням 90 тис. і більше проходитимуть у два тури, а для перемоги в першому турі потрібно набрати 50% плюс один голос.

Нагадаємо, самостійно стежити за перебігом подій та дізнаватись про попередні результати місцевої виборчої кампанії можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: