Перемогти Труханова на виборах в Одесі можна буде лише за підтримки Саакашвілі – експерт

Читать на русском
Геннадій Труханов

Ключовою відмінністю чинного міського голови Одеси Геннадія Труханова від попередника стало те, що він зумів забезпечити системність у власній роботі.

Таку думку в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив депутат Одеської обласної ради Михайло Шмушкович, інформує «Слово і Діло».

За його словами, один рік на посаді міського голови – досить короткий термін, щоб говорити про якісь кардинальні зміни. Та, разом з тим, на думку Шмушковича, навіть за цей час мер Одеси зміг створити систему.

«На відміну від свого попередника, він зумів створити систему. А, як відомо, будь-яка система краща, ніж хаос. У чому вона проявляється? У розв'язанні глобальних проблем. Безперечно, є за що й дорікати міському голові, однак, ще раз підкреслю, порівнюючи його роботу з попередником, Костусєвим, – це, безперечно, крок уперед. Оскільки при Олексії Олексійовичі була суцільна ентропія: сьогодні одне, завтра абсолютно інше, і це ніяк не координувалося», – розповів депутат.

Саме це не в останню чергу зіграє позитивну роль у ході майбутньої виборчої кампанії і навіть дозволить Труханову без особливих проблем потрапити до другого туру, впевнений Шмушкович.

«Шанси Труханова на майбутніх виборах досить хороші. Звичайно, зараз з'явився Рабінович, який може відтягти разом з «Опозиційним блоком» частину електорату Труханова, адже є певна кореляція, але я думаю, що він однозначно вийде до другого туру. Щодо боротьби у другому турі, то тут значною мірою все буде залежати від фігури, яка туди пройде. Звичайно, може бути Гурвіц, може бути Рабінович, а може бути будь-яка інша людина, яку підтримає Міхеіл Саакашвілі. Адже це джокер, який може перевернути повністю весь розклад, оскільки, заручившись підтримкою екс-президента Грузії, відповідна персона отримає й достатній рівень суспільної підтримки, яку чинний голова Одеської ОДА, безперечно, має», – аргументував депутат.

Щодо шансів самого Труханова досягти подібних домовленостей із Саакашвілі в частині його підтримки на виборах, то, за словами Шмушковича, таких домовленостей наразі немає і вочевидь не буде.

Нагадаємо, слідкувати за перебігом подій та попередніми результатами місцевої виборчої компанії, що стартує у жовтні цього року, відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: