Тука, сам того не підозрюючи, робить крок до федералізації України – експерт

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Ініціатива зі створенням представництва Луганської області в Києві безглузда, тому що є інші методи.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Костянтин Бондаренко, аналізуючи інформацію про те, що голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука розповів про наміри відкрити в Києві так зване представництво Луганської області.

«Представництва тих чи інших суб'єктів з'являються в тому разі, якщо держава влаштована за федеративним принципом, як, наприклад, в Росії. При цьому не кожна держава має такі представництва на регіональному рівні. Тука в даній ситуації, можливо, навіть не підозрюючи, робить серйозний крок до федералізації України», – розповідає експерт.

На його думку, такі ініціативи можуть призвести до того, що незабаром і Хмельницька, потім Рівненська область чи інші захочуть мати власні представництва. Питання: навіщо? Є перевірений формат створення земляцтв, це абсолютно нормальне явище. Є адміністративна вертикаль, коли губернатор спілкується з Кабміном та Адміністрацією Президента для вирішення важливих питань.

«У випадку з окремим представництвом, де брати кошти на утримання апарату, який буде бюджет і хто має платити? Можливо, є мета отримати якийсь прибуток, нерухомість під створення якраз ось цього представництва. Якщо серйозно, то люди без належного досвіду можуть звичайно робити подібні заяви, але з таким успіхом можна запропонувати Туці створення на рівні Оболонського району представництва Сєвєродонецька», – пояснює політолог.

В системі народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано 10 обіцянок Георгія Туки, які знаходяться в процесі виконання.

Наприклад, нещодавно Георгій Тука пообіцяв, що в області жодних захоплень, відкатів, віджимань, розпилів, договорняків та іншої гидоти більше не буде й додав, що у нього в розпорядженні для боротьби з беззаконням знаходяться спецпризначенці і десант.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: