Мер Луцька розповів, чому в місті вже 3 місяці відсутня гаряча вода

Читать на русском
Мешканці Луцька вже 3 місяці позбавлені гарячого водопостачання через небажання НАК «Нафтогаз України» йти на компроміс і реструктуризувати борг міста.
Фото: Волинські новини

Мер Луцька Микола Романюк запевняє, що причина того, що в місті з кінця травня немає гарячої води – небажання НАК «Нафтогаз України» реструктуризувати комунальний борг обласного центру.

Зокрема, за словами Романюка, «Нафтогаз» відмовляє Луцьку в наданні лімітів на блакитне паливо для нагріву води через 23-мільйонний борг місцевих комунальників перед НАК, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

«На сьогодні, на жаль, результатів переговорів зі столицею чітких немає. Ми розмовляли із НАК «Нафтогаз України», ми розмовляли із віце-прем’єром. «Нафтогаз України» поки не дає згоди на реструктуризацію боргу», – прокоментував ситуацію з гарячим водопостачанням у місті Романюк.

Він додав, що за минулий рік у Луцька боргів немає, однак уже в 2015 році сумма боргу, що накопичився перед НАК, склала 23 млн грн. «За цей рік є борг 23 мільйони гривень. На жаль, населення заборгувало на сьогодні 28 мільйонів гривень. Я розумію, що люди не можуть сплатити кошти одночасно. Тому ми звернулися до НАК «Нафтогаз України» із проханням реструктуризувати цю заборгованість і включити гарячу воду у місті Луцьку», – розповів волинський градоначальник.

Микола Романюк та його здобутки: обіцянки луцького мера в цифрах«Слово і Діло» проаналізувало стан виконання найбільш вагомих у фінансовому вимірі обіцянок луцького мера Миколи Романюка в рамках проекту «ОБРАНІ».

Разом з тим, Романюк наголосив, що стосовно інших міст, які також мають заборгованість, таких заходів «Нафтогаз» не вживає. «Мені дуже шкода, тому що є деякі міста, які також мають заборгованість, а гаряча вода там є. Ми готуємо котельне господарство до опалювального сезону. Як тільки нам дадуть газ, так відразу, впродовж двох-трьох днів, у помешканнях лучан буде гаряча вода», – підкреслив він.

Нагадаємо, що на початку літа у схожій ситуації опинилися жителі столиці: помешкання більше 3 тис. киян були відрізані від гарячого водопостачання через конфлікт «Київенерго» з «Нафтогазом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: