За 24 роки влада не змогла створити самостійну українську державу – екс-міністр юстиції

Читать на русском
Екс-міністр юстиції Сергій Головатий вважає, що за роки незалежності жодному українському президенту, уряду чи парламенту так і не вдалося побудувати самостійну українську державу.
Сергій Головатий

Колишній міністр юстиції Сергій Головатий вважає, що за роки незалежності жодному українському президенту, уряду чи парламенту так і не вдалося побудувати самостійну українську державу.

Про це він сказав у прямому ефірі на каналі NewsOne, пише «Слово і Діло».

«У нас є атрибутика за 24 роки, на мапі є кордони, були танки, а війська як такого не було, у нас створили інститути влади, а вони порожні. Це бутафорія. Отак, як ми кажемо гібридна війна, так у нас і гібридна держава виникла. На папері є, при владі люди є, інститути є, а мета за 24 роки – жоден президент, жоден уряд чи парламент не збудував самостійну українську державу», – заявив Головатий.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що Україна залишиться унітарною державоюСказано 6 квітня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

«У нас є суди, але справедливості вони не дають. У нас є парламент, але він приймає погані закони, не для людей. У нас було 20 урядів, але у всіх було завдання дерибанити бюджет», – додав екс-міністр.

Він зауважив, що на сьогоднішній день українська нація проходить етап становлення, і якісні зміни у цьому етапі наступили саме після Революції Гідності.

«У нас було дві революції – «помаранчева» і Революція Гідності. І тоді були сподівання, і зараз є сподівання. «Помаранчеву» назвали за кольором... А що змінив колір? Уряди і парламенти були корумповані, державу ніхто не будував за Ющенка і Тимошенко, а Тимошенко руйнувала її», – заявив Головатий.

На думку колишнього міністра юстиції, і сьогоднішній Марш Незалежності на Майдані, і вшанування загиблих – це було гідно, спокійно і цивілізовано, «а не так, як наприклад робить Путін, коли брязкає зброєю».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: