Порошенко: окрім Криму, ворог планував «аншлюс» ще 8 областей

Читать на русском
Президент Україин Петро Порошенко приїхав з робочим візитом на Харківщину, де привітав українських військових з майбутнім Днем Незалежності й роздав нагороди й сертифікати на військову техніку.
Фото: УП

Окрім Криму, керівництво Російської Федерації планувало приєднати ще 8 областей України.

Про це в ході візиту в Харківську область заявив Президент України Петро Порошенко, пише «Слово і Діло».

«Ворог планував, окрім Криму, аншлюс ще 8 областей. Час легковажного пацифізму минув», – цитує виступ глави держави у своєму Twitter Святослав Цеголко.

Також у ході візиту до Чугуєва, що на Харківщині, Порошенко урочисто вручив керівникам підрозділів 170 сертифікатів на військову техніку і пообіцяв до кінця року забезпечити ЗСУ ще 400 автомобілями й 30 тисячами ракет і боєприпасів.

40-відсотковий недобір і 27 тисяч ухильників. Підсумки шостої хвилі мобілізаціїУ рамках 6-ї хвилі часткової мобілізації військові комісаріати України виконали план призову лише трохи більше, ніж на 60%.

Крім того, під час свого виступу Петро Порошенко визнав, що шоста хвиля мобілізації, найімовірніше – не остання, а військова загроза для України зберігатиметься протягом найближчих десятиліть.

«Військова загроза зі сходу – це осяжна перспектива на десятиліття вперед, ця загроза не мине найближчим часом і кожне нове покоління повинне мати армійський досвід. Тільки уявімо, що було б, якби в минулому році у нас не було чоловіків з попереднім досвідом служби в армії. Адже тільки в шостій, і, швидше за все, не останній, хвилі мобілізації повістки прийшли тим, хто раніше не служив або не вчився на військових кафедрах», – констатував він.

Таким чином, підсумував Президент, Україна в найближчі роки збереже призов на військову службу, але при цьому нарощуватиме контрактну складову у формуванні армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: