У Кремлі могли запланувати розширення АТО на територію Харківщини – експерт

Читать на русском
Віктор Каспрукполітолог

У Москві ретельно готувалися до протестів у Харкові й продовжують спиратися в цьому на п'яту колону.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Віктор Каспрук, аналізуючи інформацію про те, що відразу два мітинги з протилежними вимогами проходять у Харкові.

«Путін шукає шляхи дестабілізації в Україні, спираючись на п'яту колону, що не була зачищена. Ситуація в Україні в соціально-економічному плані досить складна, і це означає, що маргінально налаштованих людей досить легко залучити за гроші до будь-яких провокаційних акцій, а Кернес і Добкін орієнтовані не на українське майбутнє. Щодо заяви Азарова, то проголошення Кабміну у вигнанні та події в Харкові – пов'язані», – розповідає експерт.

На його думку, не виключено, що Москва влаштовуватиме провокації та дестабілізуючі акції напередодні Дня Незалежності України.

«До того ж не можна виключати, що, крім Харкова, будуть спроби провокацій в інших містах. Одеса закрита Саакашвілі, тому, можливо, під загрозою Дніпропетровськ. Загалом, готуватися потрібно до всього. Москва до цієї акції готувалася серйозно. Не виключено, що в Кремлі вирішили розширити АТО на територію Харківської області. Харків знаходиться в 30 кілометрах від російського кордону», – аналізує політолог.

Відзначимо, що до двохсот осіб з плакатами «Даєш право вибору!» і «Законну реєстрацію Опоблоку» зібралися навпроти будівлі Харківської облдержадміністрації. Серед них і Михайло Добкін. Пізніше невідомі у балаклавах закидали камінням і петардами приймальню Михайла Добкіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: