Експерт: у тернопільського мера Надала хороші шанси бути переобраним вдруге

Читать на русском
Сергій Надал

Сергій Надал – один з найбільш ефективних та компетентних зі всіх міських голів Тернополя за роки незалежності, а головна його перевага перед виборами – можливість оперувати не обіцянками, а конкретним звітом про зроблене.

Про це в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» журналістам «Слова і Діла» розповів виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак.

«Після перемоги у 2010 році, маючи більшість, міському голові досить швидко вдалося опанувати ситуацію в місті. Як наслідок – 5 років відносно ефективної роботи. Більшість власних обіцянок Надалу вдалося реалізувати, а темп ремонтних робіт, реконструкцій і нововведень – доволі високий у порівнянні з попередніми тернопільськими мерами», – констатує експерт.

Сергій Надал та його здобутки: обіцянки тернопільського мера в цифрах«Слово і Діло» проаналізувало стан виконання найбільш вагомих обіцянок міського голови Тернопіля Сергія Надала в рамках проекту «ОБРАНІ».

Непогані результати у мера, за його словами, і в галузі громадського транспорту та інвестиційної діяльності. Водночас Гірчак відзначив і низку прорахунків Надала. Наприклад, невиконану обіцянку щодо сміттєпереробного комплексу, не достатньо прозору земельну політику. Крім того, Тернопіль не оминули й корупційні скандали, зокрема – за участю найближчого оточення Надала, зауважує експерт.

Але це не заважає Надалу сподіватись на досить хороші шанси бути переобраним вдруге, переконаний Гірчак.

«ВО «Свобода» наразі не в тренді і негативна динаміка партійного рейтингу безперечно частково відіб’ється на голосуванні за мера. Основними опонентами Надала будуть представники від політичних брендів першої величини. Перш за все мова йде про висуванців від «Об'єднання «Самопоміч» та «БПП». Однак місцевих політиків зі значним авторитетом та особистим рейтингом популярності, співмірним з рейтингом Надала, наразі немає, а тому вибори 2015 року будуть знову виборами політичних брендів», – резюмував Гірчак.

Хоча й додав, що ключовими меседжами критиків мера Тернополя стане нагадування містянам про земельні скандали і корупцію членів команди чинного міського голови. А тому, якщо Надал не переможе в першому турі, то, на думку експерта, другий тур може бути для нього досить непростим.

Нагадаємо, слідкувати за перебігом подій та попередніми результатами місцевої виборчої компанії, що стартує у вересні цього року, відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: