МВС шукає, куди «Приват» подів 20 млрд грн рефінансу

Читать на русском
Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ розслідує справу щодо заволодіння працівниками банку «Приват» 20 млн гривень, які рефінансував їм НБУ.

Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ розслідує справу щодо заволодіння працівниками банку «Приват» 20 млн гривень, які рефінансував їм НБУ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Згідно з інформацією «РБК-Україна», 13 листопада 2014 року Генпрокуратура ініціювала кримінальне провадження за фактом привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Крім того, нещодавно до Печерського райсуду міста Києва звернувся слідчий ГСУ МВС Олександр Ющенко з клопотанням про вилучення в «ПриватБанку» оригіналів документів про отримання рефінансування від НБУ в 2014 році.

Банки-банкрути: чому банківська система на межі розвалу? ЕкспертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що капітал українських банків шостий місяць поспіль залишається нижче встановленого мінімуму.

Суд частково задовольнив клопотання і дозволив слідчим ознайомитися з оригіналами документів і зробити копії. Також, в ході досудового розслідування стало відомо, що співробітники «ПриватБанку» заволоділи 19 млрд грн рефінансування від НБУ.

Як сказано у визначенні суду, ці гроші досі не повернули НБУ. Крім того, у своїй офіційній відповіді нардепу від «Блоку Петра Порошенка» Віктору Чумаку міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що «підозра про вчинення вказаного злочину нікому не висувалася».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: