Гірше за Катманду й Найробі: Київ потрапив у топ-10 найгірших для життя міст світу

Читать на русском

За даними дослідження, проведеного Economist Intelligence Unit серед 140 найбільших міст у різних країнах світу, Київ посів 132 місце за рівнем комфортності проживання. Обійти українську столицю вдалося навіть низці африканських мегаполісів та столиці нещодавно постраждалого від землетрусу Непалу.

Показниками, за якими аналітики нараховували бали містам у рейтингу, стали такі критерії, як стабільність, охорона здоров'я, культура й охорона навколишнього середовища, освіта та інфраструктура. Найвищу оцінку від міжнародних експертів українська столиця отримала за показником рівня освіти населення – 75 балів, найнижчу – за показником стабільності – усього 20 балів.

Як зазначив сьогодні народний депутат, що представляє один з київських мажоритарних округів Борислав Береза, навіть серед українських міст Київ займає 14-е місце за рівнем комфорту.

«Мер не прагне розробити стратегію розвитку міста, яка в європейських країнах пишеться на 40-50 років з урахуванням кліматичних змін та вартості енергоресурсів, з подальшим коригуванням кожні 5 років. Навпаки. Кличко, прикриваючись так званою стратегією розвитку Києва-2025, хоче приховати вже доконаний злочин – вирубку дерев, будівництва, які за планом до 2020 року не мали починатися», – пояснює стан справ Береза.

Хаотична забудова, засилля малих архітектурних форм, хаос у транспортній сфері, «нелегальні казино та наркопритони у спальних масивах – все це неподобство, на жаль, визначає обличчя сьогоднішнього Києва», – констатує Береза.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: