Заступник глави ЦВК пропонує позбавляти сепаратистів громадянства

Читать на русском
Заступник глави Центральної виборчої комісії Андрій Магера стверджує, що чинну Конституцію України потрібно змінювати повністю.

Заступник глави Центральної виборчої комісії Андрій Магера стверджує, що чинну Конституцію України потрібно змінювати повністю.

Про це він розповів у інтерв'ю «Лівому берегу», передає «Слово і Діло».

«На моє глибоке переконання, замість того, щоб замінювати стіни в будинку, краще збудувати новий... Тобто замість того, щоб вносити «косметичні» зміни, варто ухвалити абсолютно нову Конституцію», – наголосив Магера.

Головним аспектом нової Конституції має бути повне переформатування суддівської гілки влади. Крім цього, заступник глави ЦВК запропонував запровадити норму щодо припинення громадянства тих осіб, котрі зі зброєю в руках захопили владу на Донбасі.

Також Магера згадав про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, і запевнив, що «з точку зору Конституції це нічого не означає». За словами заступника глави ЦВК, все буде залежати не від Конституції, а від того закону, який регулює ці особливості.

«Сьогодні їх (особливості місцевого самоврядування – Ред.) можна розширити, а завтра – звузити», – підкреслив Магера.

Магера запевнив, що весь галас навколо змін про самоврядування Донбасу є популістським піаром політиків перед місцевими виборами, а в самих змінах немає жодного особливого чи автономного статусу Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, раніше очільник Верховної Ради України та нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Володимир Гройсман заявив, що виборів на непідконтрольних Україні територіях не буде. А його перший заступник та позафракційний нардеп Андрій Парубій зазначив, що місцеві вибори на Донбасі будуть відкладені, якщо до початку виборчої кампанії не буде відновлено контроль над кордоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: