Обіцянки та популізм мера Полтави. Експерт

Читать на русском
Олександр Мамай

Антирейтинг міського голови Полтави Олександра Мамая зростає, а загальним підсумком його 5-річної діяльності можна назвати відсутність реалізованих за цей час масштабних і стратегічних проектів.

Таку думку в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив регіональний аналітик «Слова і Діла» Сергій Міхальков, аналізуючи діяльність мера Полтави.

«Обіймаючи 5 років посаду міського голови, Олександр Мамай проявив себе в якості одного з найбільших популістів серед мерів. Маючи 37% безвідповідальності, Олександр Федорович входить до 10-ки найбільш безвідповідальних міських голів. У його доробку за цей час зібралося понад 50 невиконаних декларацій, серед яких найбільше нереалізованих обіцянок у сферах спорту, комунального господарства, соціального захисту», – розповідає аналітик.

До того ж, на думку експерта, для їх реалізації були потрібні не лише кошти з Бюджету та зовнішні інвестиції, але й стійка позиція міської влади.

Полтавський губернатор увійшов до ТОП-5 найбезвідповідальніших голів ОДА України«Слово і Діло» в Полтаві провело прес-конференцію за підсумками роботи місцевих чиновників та депутатів: губернатора, мера і нардепів-мажоритарників.

«На жаль, такі обіцянки, як будівництво сміттєпереробного заводу, створення компанії-контролера за ЖКГ міста, масштабна розбудова мікрорайону Алмазний та інші, не були доведені до завершення, як би того не потребувало місто», – констатує Міхальков.

Щодо виконаних обіцянок, то, за інформацією аналітика, більшість з них були реалізовані часто або під тиском громадськості, або за рахунок напрацювань до 2010 року. Винятком може слугувати хіба реалізований намір Мамая щодо відкриття в місті Центру реабілітації для дітей-інвалідів, констатує він.

Саме тому, на думку Міхалькова, Мамай матиме досить серйозні проблеми в ході виборчої кампанії на предмет представлення власних результатів роботи.

«Зараз міський голова Полтави проявляє неабияку активність. Зокрема, поряд з організацією різних фестивалів, піклуванням про дітей та інвалідів, мер піариться на ремонті міських доріг, покрівель та закладів освіти. Нещодавно в місті з'явилися білборди, на яких зображено останнє мегабудівництво – спорудження спортивно-видовищного комплексу по вулиці Петра Юрченка. Хоча пікантність ситуації полягає в тому, що його будівництво планують завершити лише восени 2016 року. А це ще одне підтвердження тому, що чинному меру як майбутньому претенденту на виборах нічого подати полтавчанам в якості власних здобутків», – резюмував аналітик.

Нагадаємо, слідкувати за перебігом подій та попередніми результатами місцевої виборчої компанії, що стартує у жовтні цього року, відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: