Найбільше землі учасникам АТО роздали на Львівщині та Волині – Держгеокадастр

Читать на русском
У Державній службі геодезії, картографії та кадастру відзвітували про виконання плану з виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції.

У Державній службі геодезії, картографії та кадастру відзвітували про розподіл земельних ділянок серед учасників антитерористичної операції.

Так, серед лідерів за кількістю відведених ділянок опинилась Львівська область – 1332 ділянки загальною площею 154,75 га та Волинь (1099 земельних наділів загальною площею 607,97 га), пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабміну.

У Держгеокадастрі повідомили, що загальна площа переданих у власність учасникам АТО земель – 3807,85 гектара, які для приватизації отримали 6865 родин військовослужбовців.

Розщедрилися: Київрада подарувала Нацгвардії 6 довгобудів на ТроєщиніКиїврада передала 4,13 га землі з недобудованими «Дніпровськими баштами» Головному управлінню Національної гвардії України

Втім, загальна кількість запитів – у рази більша, констатують у держслужбі. «Станом на першу декаду серпня від учасників АТО та членів сімей загиблих воїнів надійшло 50235 заяв на отримання земельних ділянок. Щодо більшої частини з них прийняті позитивні рішення та надані дозволи на розроблення проектів землеустрою щодо відведення 31013 земельних ділянок загальною площею 19,99 тис. гектарів. Решта заяв перебувають на розгляді», – уточнюють у Держгеокадастрі.

Щодо земель, які плануються до виділення учасникам АТО та їхнім сім'ям, то найбільша їх площа в Полтавській (4,9 тис га), Херсонській (4,2 тис. га), Сумській (3,6 тис. га), Кіровоградській областях (3,2 тис га) та на Волині (3,1 тис. га). Найменша – у Хмельницькій – 162 га, Чернівецькій – 349,8 га, Івано-Франківській – 468,6 гектара. Робота з пошуку вільних земель для учасників АТО продовжується безперервно, наголошують у Держгеокадастрі.

Нагадаємо, що наділити земельними ділянками всіх учасників АТО ще минулого року пообіцяв тодішній голова Держагентства земельних ресурсів Сергій Рудик.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: